0 artikelen € 0,00

De vele facetten van katoen

Wat is het voordeel van katoen?

Katoen is een natuurlijke vezel afkomstig van de katoenplant. Het is de meest gebruikte vezel ter wereld en wordt gebruikt voor kleding, handdoeken, bedlinnen, …

Katoen is zacht, zeer sterk, heeft een goede vochtopname, is gemakkelijk te reinigen en beschikt over zeer goede kleureigenschappen.

Wat is gekamd katoen en wat is Egyptisch katoen?

Voor het spinnen wordt het garen eerst gekamd. Hierdoor worden de kortste vezels verwijderd en dit komt ten goede aan de kwaliteit: door enkel de lange en fijnste vezels te gebruiken wordt de stof sterker, zachter en mooi glad.

Egyptisch katoen staat nu juist gekend om zijn extra lange, zuivere vezels en wordt beschouwd als de mooiste katoen ter wereld.

Wat betekent counts of draden?

Het aantal draden of counts geeft aan hoeveel draden per inch (1 inch = 2,54cm) geweven zijn. Hoe meer counts, hoe fijner het garen hoe mooier de kwaliteit.

Wat is percale?

Percale slaat op de weeftechniek van de stof, niet op de samenstelling. Zodra je meer dan 200 draden per inch hebt, mag men spreken van percale.

Het NOMO Egyptisch katoenen bedlinnen bestaat uitsluitend uit percale.

Wat is satijn?

Satijn is een weeftechniek, waarbij de inslagdraden de kettingdraden bedekken. Hierdoor bekom je aan de eene kant van de stof een mooie glanzend effect. Dit doet sommige mensen een beetje denken aan zijde. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en een heel aangenaam en zachte touch.

Extra voordeel aan satijn is dat het heel gemakkelijk strijkt.

Wat is jacquard?

Jacquard is een weeftechniek genaamd naar zijn uitvinder Joseph-Marie Jaquard. Hij vond een weefgetouw uit waarmee men dessins in de stof kan weven. Hoe fijner het garen des te fijnere jaquarddessins dat men kan weven.

Wat is jersey katoen?

Jersey wordt niet geweven maar gebreid, net als uw favoriete T-shirt. De kwaliteit wordt niet uitgedrukt in threadcount maar in gewicht. Jersey heeft doordat het gebreid is een lichte stretch die bijdraagt tot het comfort. Jersey kreeg zijn naam Op het Engelse eiland Jersey werd de gebreide stof voor het eerst gemaakt in de Middeleeuwen. Vandaar de naam.

Gratis verzending vanaf € 150
Aan huis geleverd
Maatwerk mogelijk
Veilig online betalen