0 artikelen € 0,00

In een paar stappen naar je DROOMHUIS

In 2 stappen naar je DROOMHUIS! 

Swipe je ook geregeld door honderden foto's van prachtige huizen, dagdromend over het leven in een van hen, maar als het gaat over het opnieuw inrichten van je eigen huis, je geen idee hebt waar te beginnen? Wel, laat mij je op weg helpen.

Heel kort: eerst creëer je een "coherente basis" en dan kies je zorgvuldig die items uit die in jouw basis passen.

Ik weet het, je denkt nu: excuseer??!! Maar als je  werkt in eenvoudige stappen, dan lukt het jou zeker.

Dus, als ik zeg een coherente basis, dan verwijs ik naar het type vloerbedekking dat je zou gebruiken, de kleuren die je zou kiezen voor je muren en plafond, de stijl van gordijnen waar je voor zou gaan. Denk maar aan al de niet-verplaatsbare dingen die zich in je kamer bevinden, dit zijn de zaken die je "omlijsting / kader" vormen.

Je zou deze items moeten kiezen als onderdeel van één samenhangend geheel.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is om een kleuren- en materiaalpalet te maken en je eraan te houden. Alles moet in harmonie zijn met elkaar. Als je nieuw bent in het ontwerpen van een ruimte, zou ik je aanraden een eenvoudig palet van neutrale kleuren en natuurlijke materialen zoals linnen, wol, hout en leer te kiezen (Ik maak een grapje, ik hou van neutrale kleuren en ik zou ze aanraden of je een beginneling bent of niet!!).

Als je een beetje hulp wil, dan kan je altijd even inspiratie op te doen bij Pinterest. Selecteer afbeeldingen van kamers die je leuk vindt. Als je er een stuk of twintig hebt uitgepikt, kijk dan naar wat ze gemeen hebben. Zijn er bepaalde kleuren of materialen die steeds terugkomen? Analyseer wat u het leukst vindt aan deze ruimtes en maak van daaruit jouw eigen palet.

Hier kunnen gerust een aantal jaren overgaan, belangrijk is dat je niet van je basis afwijkt, telkens je iets aanpast in je huis. 

Dan volgt de tweede stap: het zorgvuldig uitkiezen van de items die in jouw "kader" terechtkomen. Hier gebeurt de magie. Je hebt niet veel stukken nodig om je droomruimte te creëren, je hebt alleen de juiste nodig. Ik zou eigenlijk zeggen dat teveel stukken overweldigend zijn. Dus, less is more ;)

Denk eerst aan wat er in elke ruimte moet gebeuren. In de woonkamer wilt u bijvoorbeeld een plek om te loungen (een bank of fauteuil), een plek om uw koffie / glaasje champagne te laten rusten (een bijzettafel) en iets warms onder uw voeten (een tapijt).

In je slaapkamer een bed natuurlijk ;), een plek om je wekker te zetten (nachtkastje) misschien een gezellig hoekje om een boek te lezen (zetel)?

Als je eenmaal nadenkt over de functies die in een ruimte plaatsvinden, kun je bewuster kiezen welke items je nodig hebt. Nogmaals, minder is meer, dus kies enkel die stukken die je écht nodig hebt, vul geen kamer met stoelen alleen maar omdat je er tien hebt liggen.

Een andere manier is van te starten vanuit jouw favoriete meubelstuk en daar rond gaan werken, of vanuit een kunstvoorwerp waar je helemaal weg van bent.

Kunst kan van alles zijn. Het kan een functioneel item zijn of een niet-functionele, het kan een schilderij zijn, een tapijt, een keramische kom, een glazen vaas, een oude fiets, een foto, een afdruk, een stoel... noem maar op. Waar het om gaat, is dat het iets moet zijn waar jij van houdt - iets waar je graag naar kijkt, iets waar je graag over praat en iets dat je niet kunt wachten om een deel van je dagelijkse leven te maken. 

Blijf steeds zorgen voor die samenhang, die rust, het zal je een thuis geven waar je gelukkig van wordt.

Gratis verzending vanaf € 150
Aan huis geleverd
Maatwerk mogelijk
Veilig online betalen